Fontos információk a fotózásokról

Minden fotózás csomagom egy picit különbözik a többitől, de bizonyos dolgok minden fotózásomra elmondhatóak. Minden fotózásom alkalmával arra törekszem, hogy valami egyedit, újat alkossak, és ezt teljes szívemből teszem.

Fotózásaimon raw (nyers) formátumban fotózok, és a fotózást követő 1-2 napon belül az összes fotót, amelyet készítettünk átkonvertálom jpg formátumra és lekicsinyítve, vízjellel ellátva továbbítom neked WeTransferen keresztül, ahonnan lehetőséged lesz letölteni a fotókat és kiválogatni azokat a képeket, amelyeket szeretnéd, hogy retusáljak. Ez alól csupán az újszülött fotóim tesznek kivételt, ott jobban szeretem én átválogatni a képeket, mert ott én látom jobban, hol van jó helyen a fókusz.

A nyers képeket válogatás céljából küldöm el neked, ezek még nem a kész munkáim, így ezeket a fotókat ne használd még fel, ne jelentesd meg őket a közösségi oldalakon. Ha úgy érzed, hogy több jó fotó készült mint amennyi retusált képet tartalmaz az általad választott csomag, akkor se aggódj, +10 fotó szolgáltatásomat bármelyik fotózás mellé igénybe veheted, ezzel tizesével növelheted a retusált képek számát! A +10 fotó szolgáltatásom ára 10.000 Ft, és a képek elkészítése után, a válogatáskor is kérhető.

A retusált fotókat 10 munkanapon belül elkészítem és átküldöm neked online, teljes felbontásban, vízjel nélkül WeTransferen. A retusálás a fények kalibrálását, bőrkorrekciót, ahol szükséges alakkorrekciót, ruha korrekcióját jelenti, ha speciális kéréseid lennének a retusálás során kérlek jelezd felém amikor kiválogattad a képeket.  Az elkészült, retusált fotókat bátran felhasználhatod, és külön örülök neki, ha esetleg le is írod, hogy általam készültek a fotók!  🙂

Kérhető szolgáltatók

Smink:
Válassz profi sminket bármely fotózás csomaghoz! A fotózásaim 70%-ban szoktak kérni profi sminket, hiszen egy jól elkészített akár natúr akár erősebb smink jelentősen hozzájárul a fotók minőségének növeléséhez. Ha szeretnél sminket a fotózáshoz, kérlek frissen radírozott, hidratált, smink nélküli bőrrel érkezz a fotózásra.
A smink ára: 5.000 Ft.

Fodrász:
A fodrász sajnos nem fog tudni hajat mosni, festeni vagy vágni a műteremben, de csodálatosan formázza a hajad, így ha különleges, göndör, vagy extrémebb hajra vágysz, vagy ha esetleg nehéz belőni a hajad, bátran kérj fodrászt is!
Fodrász ára: 5.000 Ft

Stylist:
Nálam lehetőséged van arra is, hogy stylist által összeállított ruhákban fotózzunk téged. Ez 2 szett ruhát jelent, amelyet stylist ad rád és igazít folyamatosan, hogy a legjobb formád mutassuk meg a képeken.
Stylist ára: 20.000 Ft

Néhány további tudnivaló…

Mit csinálj a fotózás előtt?
A fotózás napját megelőzően tisztítsd meg a bőrödet, hidratálj. A fotózás reggelén válogasd meg alaposan a ruháidat. Ne húzz olyan ruhadarabokat, amelyek nyomot hagynak a bőrödön (szoros zokni, melltartópánt) Figyelj rá, hogy elég folyadékot igyál aznap és kerülöd a puffasztó, nehéz ételeket. A fotózásra érkezz frissen mosott hajjal, és ha te magad készíted el a sminket, nagy hangsúlyt fektess az alapozóra és arra, hogy púderrel fixáld.

Mit hozz magaddal a fotózásra?
Fontos, hogy legyen nálad víz, zsebkendő, hajgumi. Ha kisgyerekkel jössz, akkor játékokat, amikkel lehet majd a figyelmét terelni. Műtermi fotózásra mindenképpen pakolj be egy váltócipőt, ugyanis utcai cipőben sajnos nem tudsz rálépni a hátterekre. A fotózásra nyugodtan hozhatsz váltóruhát is. Bátran hozz magaddal bárkit, ha szeretnéd, ha elkísérnének. Bár megsúgom, nem harapok. 🙂

Hogyan fog zajlani a fotózás?
A bemutatkozás után egyeztetjük elképzeléseinket, beállítjuk a fényeket, kiválasztjuk a háttér színét, díszletet. Ezt követően elkezdünk fotózni. Ha nem vagy gyakorlott modell, akkor se ess kétségbe, én majd vezetni foglak és irányítalak, hogy közösen megtaláljuk a legelőnyösebb pózokat. Ha pici gyereket fotózunk, őket szívem szerint hagyni szoktam, hadd fedezzék fel a díszletet, igyekszem őket természetes valójukban megörökíteni. Ha már úgy érezzük elég kép készült, a fotózást követően kerül sor a fotózás kifizetésére.